Planned shows.

”The Flintstone gym”

Opening  12.00-16.00, Saturday, October 27th at Gallery APA / Abante. Hornsgatan 44, Stockholm.

Flintstone 236x91”The Flintstone gym”  2018. Mixed media on canvas, 236 cm x 91 cm.

 

 

 

 

TheLins famiy except Sarah who was sleeping at the moment 3 copy”The Lins family except for Sarah who was sleeping at-the-moment”. 2018, mixed media on canvas, 140 cm X 128 cm,

 

 

 

 

Monochrome-mixed-technique-on-canvas-150-x-110-cm-copy-2 copy”Monochrome”. 2018. mixed media on canvas. 160 cm x 90 cm.

 

 

 

Under de senaste tio åren har jag vistats periodvis i Brasilen. Där har  jag haft fem individuella utställningar i Rio de Janeiro och São Paulo. Våren 2018 visade jag en utställning i Rio som fick namnet ”Símbolos”. Den ägde rum på Centro de Arte, Maria Teresa Vieira, där jag visade verk som skildrar skeenden i samband med de demonstrationer jag bevittnat de senasta åren. År som präglats av politisk turbulens och extremt våldsamma händelser  Ett av dessa verk ”Monochrome” finns med även i den här utställningen.

”The Flintstone gym” är en utställning som jag hämtat inspiration till i de vardagliga rutiner jag omedlbart skaffar mig då jag återkommer till Rio.De här bildena står i stark kontrast till de täta och närmast dokumentära verken som jag visade i våras i Rio. De är luftiga och måleriska samtidigt som de äger något av en magisk realism. Här tar min bild av ett utegym stor plats.

Det är en bild av ett inkluderande Rio och den utgör en total motsägelse till de hisnande ekonomiska klyftor som är tydligt inbyggda i stadsbilden då favelor/kåkstäder ligger insprängda vägg i vägg med de mest exklusiva bostäderna. Den här staden skyltar med sina paradoxer. Kanske är det just därför jag har fastnat för den, och ständigt vill återvända dit.

Den här utställningen är också den första på över 20 år där jag visar enbart verk på duk. Jag har lämnat aluminiumplåtarna för tillfället men använder mig delvis av samma blandteknik som jag utvecklat under en lång tid.

 

Varmt välkomna!

 

Ulf Lindell